20 juni 2022
19:00

Gustafs GoIF

Referat: Nyhammars IF U - Gustafs GoIF

Bortamatch mot serieledarna i Nyhammar en skön sommarkväll i midsommarveckan. Hemmalaget rivstartar och sätter de fem första minuterna en hög press utan att skapa några farliga lägen. Spelet jämnar ut sig något men lite fördel i bollinnehav för hemmalaget. Efter 10 minuter skapar Nyhammar några farliga lägen men de skjuter över eller så räddar Gustav. I den 16:e minuter glänser Gustafs till i ett mönsteranfall som Hampus avslutar i ribbans nederkant bara cm från ett ledningsmål. I nästa anfall kommer Hampus fri men avslutet räddas av motståndarnas målvakt.
25 minuter in i matchen kommer första målet. Nyhammars "Benjamin Ingrosso look alike" smeker upp ett skott otagbart i Gustavs vänstra kryss. I anfallet efter drämmer de in även 2-0 från nära håll vilket ger energi åt hemmalaget och suger energi ur oss. Vi jobbar oss tillbaka och i 30:e minuten gör Nyhammars målvakt en ogenomtänkt utflykt som William utnyttjar men återigen räddas hemmalaget av ribban. Vi skapar några fler bra chanser mot slutet av halvleken men mitt i vår press lyckas Nyhammar kontra och gör 3-0.
I halvtidsvilan pratar vi om att fortsätta hålla humöret uppe och vi gör några förändringar.
Andra halvlek startar Gustafs bäst och sätter press men de högre makterna är inte på vår sida utan efter ytterligare en kontring får en Gustafsback en felträff som letar sig in i eget mål. Spelet böljar återigen en period och det spelas fin fotboll på Åvallen. I den 58:e minuten letar sig femte målet in för hemmalaget. Kort därefter hittar domaren en hands på en klockren bröstning och 6-0 rullas in på den efterföljande straffen. Ca 30 minuter kvar och i ett minst sagt jobbigt läge tar Gustafs ändå och rycker upp sig. Visserligen behöver inte hemmalaget göra fler mål men glädjande ändå att se hur Gustafs skapar läge på läge utan att bolluslingen vill in. Vi får vänta till 83:e minuten när Willliam slår en frispark till Rosén som nickar ner till Ludde som rullar in tröstmålet. De sista minuterna skapas ytterligare reduceringschanser men stolpen räddar eller så går bollen tätt utanför.
Om det finns hedersamma förluster så var nog detta en sådan. Vi möter ett lag som är några nummer för stora men siffrorna speglar inte riktigt matchbilden. Innan sommaruppehållet så väntar en till tuff bortamatch i Krylbo tisdag den 28/6.